کیوسک بین الملل تابناک: قاچاق 45 کامیون حامل گندم و نفت سوریه توسط آمریکا، درخواست پزشک سابق کاخ سفید برای آزمایش سلامت ذهنی بایدن، تشنج در جنوب عراق در اعتراض به کمبود برق، حمله به خانه سناتور آمریکایی با ۲۳ گلوله و پایان ماموریت ارتش انگلیس در افغانستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
قاچاق 45 کامیون حامل گندم و نفت سوریه توسط آمریکا
نظامیان تروریست آمریکایی همچنان در حال چپاول منابع شرق و شمال شرق سوریه و انجام تحرکات مشکوک در این منطقه هستند.
روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» به نقل از منابع محلی حاضر در استان الحسکه واقع در شمال شرق سوریه گزارش داد که نظامیان آمریکا، ۴۵ کامیون حامل گندم و نفت از این منطقه قاچاق کردند.
این منابع گفتند که این کامیونها، از منطقه رمیلان در الحسکه و از طریق گذرگاه غیر قانونی «الولید»، به شمال عراق رفتند.
به گفته منابع مذکور، یک کاروان آمریکا شامل ۲۷ کامیون حامل تجهیزات و مواد لجستیک نیز طی ساعات گذشته از همین گذرگاه و از عراق، وارد سوریه شد.
این کاروان آمریکایی پس از ورود به خاک سوریه به رمیلان رفت. هدف آمریکا از این اقدامات، حمایت از نیروهای خود است که به صورت غیر قانونی در این منطقه حضور دارند.
درخواست پزشک سابق کاخ سفید برای آزمایش سلامت ذهنی بایدن
پزشک سابق کاخ سفید در دولت دونالد ترامپ خواستار آن شد که دموکراتها با پیروی از درخواستهای قبلی خودشان توانایی شناختی جو بایدن به جهت خدمت در عالی ترین مقام آمریکا را با شرکت در معاینه، ارزیابی کنند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، به دنبال بالا گرفتن گمانهزنی در خصوص توانایی ذهنی چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ ادعا کرد، یک آزمون معاینه ۳۰ بندی برای سنجش کارکرد ذهنی موسوم به ارزیابی شناختی مونترال را با موفقیت گذرانده است.
رونی جکسون، نماینده جمهوریخواه تگزاس در مصاحبه با فاکس نیوز روز شنبه گفت: چپ افراطی و رسانههای جریان اصلی متقاضی بودند که آن استاندارد جدید برای هر کسی که قرار است کشور ما را رهبری کند و قرار است فرمانده کل قوای ما و رئیس دولت ما باشد، قرار بگیرد. من فقط می گویم در این مقطع با آنها موافقم . ما باید این کار را انجام دهیم.
جکسون به اجرای این معاینه برای دونالد ترامپ در آغاز سال دوم ریاست جمهوری این رئیس جمهور سابق آمریکا پرداخته بود.
جکسون اظهار کرد: وقتی من پزشک کاخ سفید متعلق به دونالد ترامپ بودم، رسانه ها حمله کردند چون به غلط ادعا کردند آزمون معاینه شناختی که ترامپ در آن موفق شد "ّبیش از حد آسان" بوده است. خب اگر این سنجش آنقدر که این رسانه ها گفتند آسان بوده چرا جو بایدن همان آزمون را نداده و نتایج معاینه او منتشر نمی شود؟ او دارای نقص شناختی است.
این پزشک سابق کاخ سفید با اشاره به میزان فزاینده کسانی که شایستگی جو بایدن برای رئیس جمهور بودن را زیر سوال می برند بیان کرد: من فکر می کنم او هر روز نشان میدهد که یک اتفاقی در شرف وقوع است. لازم نیست پزشک باشید تا به رفتار او نگاه بیندازید و ببینید که یک اتفاق نگران کننده دارد رخ می دهد.
به گفته جانسون، در حالی که بایدن بسیار گاف می دهد، این رئیس جمهور آمریکا در موارد فزایندهای "سردرگم" به نظر میرسد.
این نماینده جدید ایالت تگزاس خاطر نشان کرد: می توانید به گذشته برگردید-از این مرد ۴۰ سال نوار وجود دارد-او همواره گاف داده و چیزهایی گفته اما اینها متفاوت هستند، او سردرگم است، او گمراه است. به گفته جکسون، بایدن "به شکلی موقر پیر نشده است".
وی افزود: همه ما کسانی را میشناسیم که ۱۰۰ سال سن دارند و هوش و حواس خوبی دارند و ما کسانی را میشناسیم که در اواسط دهه ۶۰ عمرشان هستند و به برخی مشکلات شناختی مبتلا شدهاند و من فکر می کنم او جزو آن دسته است.
رونی جکسون تاکید کرد با وجود آنکه کاخ سفید در ماه ژوئن خبر برنامه شرکت جو بایدن در معاینه پزشکی "در اواخر سال جاری میلادی" را اعلام کرده، مشخص نشده که آیا آزمون شناختی در این سنجش سلامت گنجانده خواهد شد یا خیر.
وی افزود: من فقط از آنها تقاضا دارم وقتی دارید این معاینه پزشکی را انجام میدهید ارزیابی شناختی را هم در آن بگنجانید. تا جایی که به من مربوط می شود سابقه استاندارد قرار داده شده و آنها لازم است که از آن پیروی کرده و همین کار را کنند.
او از سابقهای که دونالد ترامپ با شرکت در معاینه پزشکی ایجاد کرده وبه گفته او به جای سنجش آی.کیو به معاینه مسائل مرتبط با سن و سال نظیر زوال عقل و زوال شناختی پرداخت، تحسین کرد.
رونی جکسون یکی از ۱۴ قانونگذار جمهوریخواهی است که پیشتر با امضای نامهای خواستار آن شدند که بایدن ۷۸ ساله در معاینه شناختی شرکت کند. این نامه به چند مورد از لغزشهای بالقوه حافظه از جمله فراموشی نام وزیر دفاع دولتش و موارد دیگر اشاره کرد. ترامپ نیز مکررا از بایدن به عنوان جانشینش خواسته تا در این معاینه شرکت کند.
جکسون در ۱۷ ژوئن به فاکس نیوز گفت: ما دیگر نمیتوانیم این وضعیت را تحمل کنیم. او به لحاظ جسمی و شناختی شایسته این که اکنون رئیس جمهور ما باشد نیست.
بایدن در تاریخ ۱۸ مارس به اشتباه از معاونش کامالا هریس به عنوان "رئیس جمهور هریس" یاد کرد.
همچنین درباره سلامت جسمی جو بایدن هم نگرانی هایی به ویژه بعد از دوبار لغزیدن پایش به هنگام بالا رفتن از پلکان هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری در ماه مارس مطرح شده است.
بایدن اخیرا همچنین در کنفرانسی مطبوعاتی در کاخ سفید رفتار عجیب از خود نشان داده و مکررا به سمت میکروفن خم می شد تا پاسخهاش به پرسشهای مطبوعات را نجوا کند.
تشنج در جنوب عراق در اعتراض به کمبود برق
عراقیها امروز، یکشنبه نیز اعتراضات خود نسبت به قطعی برق در سه استان کربلا، میسان و نجف در جنوب عراق را ادامه دادند.
به گزارش روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، به گفته شاهدان عینی، جمعی از معترضان پس از بیرون کردن تمامی کارمندان اداره برق استان کربلا، دربهای ساختمان را قفل کردند، همزمان تظاهرکنندگان در استان نجف به تحصن خود در مرکز شهر ادامه دادند.
کاظم حسین، یکی از تظاهرکنندگان در کربلا گفت: تمام کارمندان اداره برق در استان بیرون انداخته شده و ساختمان را قفل کردیم.
او اضافه کرد: استان شاهد تدابیر سختگیرانه دیگری نظیر مطالبه برای برکناری مسؤولان نهادهای دولتی مرتبط با انرژی به دلیل ناکامی در عمل به وظایفشان است.
سجاد الساعدی، تظاهرکننده در استان نجف تاکید کرد: تحصن و اعتراضات ادامه دارد و تدابیر سختگیرانه و شدیدی را در دو روز آینده برای برکناری استاندار لوی الیاسری و مسؤولان برق استان لحاظ خواهیم کرد.
روزنامه النهار هم نوشت، اعتراضات در استان میسان در جنوب عراق با درخواست برای بهبود برق رسانی و رفع مشکل قطعی برق که روز به روز بحرانیتر شده، ادامه یافت.
صدها تن از ساکنان استان میسان علیه مشکلات برق تظاهرات کردند. فعالان این استان گفت، ساعات قطعی برق در سایه هوای گرم تابستان بسیار طولانی است.
به گفته فعالان، نیروهای ضد اغتشاش به معترضان حمله و تعدادی را بازداشت کردند.
مقامات عراقی در طول چند روز گذشته از انفجار چند دکل برق در استانهای دیالی، کرکوک و صلاحالدین خبر دادند.
وزارت برق روز جمعه از فعال سازی مجدد سیستم برق رسانی در کشور بعد از توقف چند ساعته به دلیل هدفگیری دکلهای برق خبر داد و داعش را مسؤول این حملات دانست.
دولت عراق همچنین روز جمعه استعفای ماجد حنتوش، وزیر برق و برکناری مدیر شرکت برق در جنوب را در پی اعتراضات مردمی به قطعی برق در سراسر کشور پذیرفت.
نخستوزیر عراق نیز کمیته مقابله با نواقص و کمبود برق را تشکیل داده است.
عراق از چندین دهه پیش به دلیل جنگهای پی در پی و بیثباتی امنیتی از مشکل برق رنج میبرد. در حالیکه فساد نیز در این کشور بسیار گسترده است.
حمله به خانه سناتور آمریکایی با ۲۳ گلوله
پلیس شهر موبایل در ایالت آلاباما روز شنبه اعلام کرد که افراد ناشناس به محل زندگی خانم ویوین دیویس فیگورز سناتور ایالتی آلاباما و عضو حزب دموکرات آمریکا با ۲۳ گلوله حمله کردند.
به گزارش "ایندپندت"، پلیس افزود: در این تیراندازی کسی مجروح نشده است و هنگام حادثه در خانه سناتور آلاباما که از سال ۱۹۹۷ عضو مجلس سنای این ایالت است کسی حضور نداشته است.
کریستوفر لویی سخنگوی پلیس شهر موبایل گفت: به نظر این تیراندازی اتفاقی نبوده و با هدف انجام شده است. تحقیقات ادامه دارند و هنوز برای قضاوت در مورد سیاسی بودن این سانحه زود است.
پلیس همچنان در جستجوی مظنون یا مظنونان این تیراندازی است.
خانم فیگورز یک دموکرات است و در اویل سال جاری لایحهای معرفی کرد که روز گرامی داشت مارتین لوتر کینگ جونیور و روبرتای لی ژنرال نظامی ارتش آمریکا را از یکدیگر جدا میکرد.
وی همچنین یکی از مخالفان لایحه غیرقانونی شدن سقط جنین در آمریکا است که در زمان دونالد ترامپ رییس جمهور سابق آمریکا جنجالی شد.
در سال ۲۰۱۹ خانم ویوین دیویس فیگورز در صف اول مخالفان این لایحه مورد حمایت جمهوری خواهان بود که ۹۹ سال زندان برای سقط غیر قانونی جنین، درنظر میگرفت.
موضع رسمی حزب جمهوریخواه آمریکا این است که سقط جنین باید غیرقانونی اعلام شود.
حزب دموکرات میگوید از قانون آزادی سقط جنین حمایت میکند و معتقد است یک زن حق تصمیم گیری در مورد بارداریاش را دارد.
پایان ماموریت ارتش انگلیس در افغانستان
روزنامه دیلیمیل گزارش داد که تمام نظامیان انگلیس امروز خاک افغانستان را پس از 20 سال ترک خواهند کرد.
طبق گزارش این روزنامه، 450 نظامی و شهروند انگلیس در طول 20 سال حضور این کشور در قالب ماموریت ناتو در افغانستان کشته شدند.
دیلی میل در ادامه افزود: 750 نظامی انگلیس به رغم تشدید حملات طالبان در هفتههای اخیر قرار است امروز خاک افغانستان را ترک کنند.
پیش از این بسیاری از کشورهای عضو ناتو از جمله آلمان، ایتالیا، نروژ، گرجستان اعلام کردند که تمام نظامیان خود را از افغانستان خارج و با ماموریت 20 ساله خود در این کشور پایان دادند.
براساس توافقنامه صلح آمریکا و طالبان، تمام نظامیان خارجی باید در اول ماه می (۱۱ اردیبهشتماه) سال جاری میلادی و در صورت اجرای بندهای مهم این توافقنامه از جمله تعهد طالبان مبنی بر قطع رابطه با القاعده و همچنین آغاز مذاکرات بین الافغانی، افغانستان را ترک کنند.
در حال حاضر مذاکرات بینالافغانی به دلیل عدم اعتماد، افزایش خشونت و اختلاف نظر در مورد موضوعات مختلف تاکنون پیشرفتی نداشته و به نوعی با بنبست مواجه شده است.
اما جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفته است که بدون لحاظ کردن بندهای توافقنامه تمام نظامیان آمریکایی تا روز ۱۱ سپتامبر از افغانستان خارج شوند که این موضوع موج جدید حملات طالبان به شهرها را در پی داشته است.